Σχέδια για ίδρυση φιλαρμονικής στον Δήμο Ξηρόμερου.

Σχέδια για ίδρυση φιλαρμονικής στον Δήμο Ξηρόμερου.

885
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σχέδια για ίδρυση φιλαρμονικής στον Δήμο Ξηρόμερου.

Στον εγκριθέντα προϋπολογισμό του Δήμου Ξηρομέρου για το οικονομικό έτος 2015, έχει εγγραφεί ποσό 15000 € για «προμήθεια μουσικών οργάνων για ίδρυση φιλαρμονικής»!!! Φιλαρμονική βέβαια ο Δήμος μας δεν διαθέτει και αν θέλετε την προσωπική μας άποψη καλώς δεν διαθέτει.

Είμαστε ένας μικρός Δήμος με πολλά προβλήματα και αναγκαιότητες σε πολύ υψηλότερο επίπεδο προτεραιότητας από την ύπαρξη φιλαρμονικής. Φιλαρμονική διαθέτουν Δήμοι με πολύ μεγαλύτερο πληθυσμό και με μεγαλύτερους οικονομικούς πόρους από εμάς.

Εδώ ο Δήμος μας δεν διαθέτει Τεχνική Υπηρεσία. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ένας Δήμος κουλός, ένας Δήμος ανάπηρος που δεν μπορεί να συντάξει ούτε μία απλή μελέτη ενός μικρού τεχνικού έργου και αναγκάζεται να καταφεύγει στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Μας λείπουν υπάλληλοι καθαριότητας. Είμαστε από τους λίγους Δήμους της Ελλάδας που το Υπουργείο Εσωτερικών χαρακτήρισε με πρόσφατη του μελέτη με «ελλείπον προσωπικό» (δείτε εδώ).

Τα χρέη και οι πιστωτές έχουν πνίξει τον Δήμο με τις τελεσιδικίες διαταγών πληρωμής από τα δικαστήρια να έρχονται συνεχώς. Άμα δεν περπατήσει το θέμα της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών για τους ΟΤΑ που σκέπτεται η Κυβέρνηση, θα έχουμε άσχημες εξελίξεις στα οικονομικά του Δήμου.

Ας αφήσουμε λοιπόν τα νταούλια, τα λαούτα, τις άρπες, τα τουμπερλέκια, τις φλογέρες και τους ζουρνάδες, γιατί υπάρχουν πολύ σοβαρά προβλήματα στον Δήμο μας και με αυτά πρέπει να ασχοληθεί και να αρχίσει να επιλύει σιγά σιγά η δημοτική αρχή.

 

mytikaspress.blogspot.com