Μια βραδιά στο Λεβερκούζεν… Μια βραδιά με τους Κατουνιώτες της Αθήνας!

Μια βραδιά στο Λεβερκούζεν… Μια βραδιά με τους Κατουνιώτες της Αθήνας!

1277
Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μια βραδιά στο Λεβερκούζεν… Μια βραδιά με τους Κατουνιώτες της Αθήνας!

Στο καλύτερο σχήμα επέλεξαν φέτος οι εν Αθήναις Κατουνιώτες  να πραγματοποιήσουν τον ετήσιο χορό τους. Κάθε χρόνο και καλύτερος ο χορός τους και γι αυτό δικαιολογημένα  έχει πάρει την ονομασία «ο χορός της χρονιάς». 

Έτσι όλοι περίμεναν πού και πότε θα πραγματοποιηθεί! Σε ένα κέντρο που δεν έπεφτε ούτε καρφίτσα, τα διαχρονικά τραγούδια, το κέφι, ο χορός αλλά προπαντός η ποιότητα είχαν τον πρώτο λόγο το Σάββατο στον χορό των Κατουνιωτών της Αθήνας. Το μουσικό αντάμωμα σπουδαίων καλλιτεχνών κατέληξε να γίνει κι ένα αντάμωμα Κατουνιωτών και φίλων από τα γύρω χωριά.

IMG_6559

Η πρωτοφανής ανταπόκριση των Κατουνιωτών και πολλών συνδημοτών μας ξεπέρασε κάθε προηγούμενο.

Επί σκηνής οι Νταλάρας, Βιτάλη και Γλυκερία έδωσαν ρεσιτάλ τραγουδιού κεφιού και μουσικής πανδαισίας!!

11042613_10206591583051268_1943262939_n

Στην αίθουσα όλος ο κόσμος μικροί και μεγάλοι τραγουδούσαν, ακούγοντας τραγούδια που όλοι έχουμε μέσα στην καρδιά μας.

Οι οικοδεσπότες των εν Αθήναις Κατουνιωτών έκαναν το καλύτερο για την διοργάνωση του χορού. Ένιωσαν υπερήφανοι γι’ αυτό που συνέβη χτες 14 Μαρτίου 2015 στην Ιερά οδό!  Έκλεισε ένας κύκλος με τον καλύτερο τρόπο δηλαδή με μια πετυχημένη εκδήλωση με ένα σπουδαίο μουσικό σχήμα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλωσόρισμα από τα μέλη του συλλόγου στην είσοδο του κέντρου τα οποία έδιναν τις προσκλήσεις, «ενθύμια της βραδιάς» οδηγώντας τους καλεσμένους στα τραπέζια τους.

11072261_10205562308324738_2069399061_n

Επί σκηνής ο Γιώργος Νταλάρας υποδέχτηκε τις μεγάλες κυρίες Ελένη Βιτάλη και Γλυκερία. Όταν το πρόγραμμα ξεκίνησε ο κόσμος αφοσιώθηκε αμέσως στα τραγούδια, και άρχισε να σιγοτραγουδάει! Στην συνέχεια το κέφι ανέβηκε κατακόρυφα όταν οι τραγουδιστές έδιναν την ευκαιρία στο κοινό να τραγουδά μόνο του!

Οι καλλιτέχνες πότε όλοι μαζί, και πότε ένας έναςγέμισαν τις καρδιές όλων με τα διαχρονικά άσματα. Έβλεπες κάθε ηλικίας ανθρώπων να το απολαμβάνουν, έχοντας στα πρόσωπα τους συνεχώς ένα πλατύ πραγματικό χαμόγελο. Η ώρα περνούσε ο κόσμος άρχισε να σηκώνεται από τις καρέκλες και να χορεύει στους διαδρόμους και στα τραπέζια.  Άρχισε ένας τρελός χορός. Ήταν μια βραδιά, ένα διάλειμμα απο την σκληρή πραγματικότητα, ένα διάλειμμα χαράς. Δεν νομίζουμε ότι ο Νταλάρας να έχει ξαναδεί τέτοια ατμόσφαιρα στην αίθουσα!!

Πιστεύουμε ότι όλοι οι παρόντες στην εκδήλωση δεν θα ξεχάσουν τη βραδιά αυτή. Όσοι δεν μπόρεσαν να έρθουν θα μάθουν και θα δουν για το ρεσιτάλ τραγουδιού και κεφιού που συνέβη χθες στην «Ιερά Οδό»  που εκτός των άλλων είχε και ένα  “ιδιαίτερο”  σκοπό.

Το πρόγραμμα πλησίαζε στο τέλος του, ο κόσμος δεν έλεγε να καθίσει στα τραπέζια του συνέχισε να χορεύει, να τραγουδάει και να χειροκροτεί.

Η εκδήλωση τέλειωσε, πέρασαν 5 ώρες και ήταν σαν μια ολάκαιρη ζωή. Οι καλλιτέχνες έφυγαν αφού ευχαρίστησαν τον κόσμο. Ο κόσμος δεν τους άφηνε φωνάζοντας «κι άλλο, κι άλλο». Και ξαφνικά εμφανίστηκαν πάνω στην σκηνή πάλι, κάτι που δεν έχει γίνει στην «Ιερά οδό» και τραγούδησαν για ένα ακόμη τέταρτο. Επειδή  όμως τα όμορφα πράγματα στην ζωή κρατάνε λίγο η παράσταση τελείωσε.

Η σκηνή έκλεισε οι μουσικοί αποχώρησαν, τα φώτα έσβησαν, οι κατουνιώτες και οι φίλοι τραγουδούσαν μόνοι τους όλα αυτά τα τραγούδια που είχαν ακούσει, ενω δεν ήθελαν να σηκωθούν από τα τραπέζια τους.

Στην έξοδό τους, οι οικοδεσπότες τους ευχαρίστησαν για την παρουσία τους και εισέπρατταν συγχαρητήρια και μπράβο για την επιλογή τους.

Υπήρξε λαχειοφόρος αγορά που τα δώρα τους τα παρέλαβαν οι τυχεροί στο τέλος της εκδήλωσης. Οι αριθμοί που κέρδισαν ήταν: 40,88,135,162,270,322,17,780. Πολλοί συγχωριανοί, συνδημότες και φίλοι στήριξαν με διαφόρους τρόπους την εκδήλωση αυτή. Όπως ο Καραμπάς Απόστολος, το κρεοπωλείο Τσέλιγκας, πυροσβεστήρες pyronick Δανίλης Σταμάτης, το gusto di Grecia (Νίκου Αθανάσιος), το στέκι (Παπαδημητρίου Γεώργιος), Γουρνοπάνος Παναγιώτης Συστήματα σκίασης, Βιοτεχνία Υποδημάτων – Παντόφλες Χρύσανθος Μπουμπούλης, αρωματοπωλείο essanse (Ζωή Σκυφτούλη), Αγαθή Καραμπούλη. Από τα ΜΜΕ το κανάλι του Αχελώος tv, η εφημερίδα Αιτωλοακαρνανική, πολλά site και blogs. Φυσικά να ευχαριστήσουμε τον  Θανάση Μαροσούλη που για μια ακόμη φορά ήταν κύριος σε όλα του.

10913627_10206591584451303_2145506393_n

Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους: Ο Αντιδήμαρχος του Δήμου μας Πάντας Νικόλαος ,   ο εκδότης της Αιτωλοακαρνανικής Πατούλας Χρυσόστομος, ο πρόεδρος των Μπαμπινιωτών Κομπλίτσης Φώτης και άλλοι φίλοι από Μπαμπίνη όπως ο Γιώργος Μπαρμπαρούσης, ο Σπύρος Μπενέκος, από τον Αετό ο Θανάσης Αναγνωστέλος, από το Σύλλογο των Δρυμιωτών Αθήνας ο πρόεδρος Κουτρούμπας Γεώργιος και ο Αντιπρόεδρος Καλός Παναγιώτης και Ελένη Χούσου, ο πρόεδρος των εν Αθήναις Βονιτσάνων Χόρτης Διονύσης, από το Σύλλογο γυναικών Βόνιτσας η πρόεδρος Μπίζου Ρένα και τα μέλη Μασούρα Βούλα και Πέρυ Λαγού. Απο τον περιβαλλοντικό Σύλλογο Χρυσοβίτσας το μέλος του Δ.Σ. Μαρία Πίτα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου φίλων «Τάκη Καρναβά» Γιάννης Καρναβάς, και ο αντιπρόεδρος Διαμαντής Δημήτρης, ο πρόεδρος των εργαζομένων του Ο.Τ.Ε. Κασόλας Νικόλαος, από το Σύλλογο Μοναστηρακιωτών  η αντιπρόεδρος Μακρυγιάννη Γωγώ και ο ταμίας Καούρας Λευτέρης από το Θύρειο  η Ελευθερία Σώζου και Άννα Κομποτιάτη από την Κομποτή ο Λίβας Ηρακλής και από την Πάλαιρο ο Δημήτρης Αχείμαστος όπως επίσης και πάρα πολλοί άλλοι από τα γύρω χωριά.

Οι Κατουνιώτες της Αθήνας μέσα από την καρδιά τους λένε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους!

Μπορείτε να δείτε περισσότερο φωτογραφικό υλικό στο : http://katounanews.blogspot.gr/2015/03/1432015.html

Πηγή: katounanews.blogspot.gr